Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ AYΞΗΣΕΩΝ 6%-10% ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ

Αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 6% μέχρι και 10% προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση στους Στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτω...

Αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 6% μέχρι και 10% προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση στους Στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο...σκόπελος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Η κυβέρνηση, είτε με την κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους Στρατιωτικούς, είτε με τροπολογία ή και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προτίθεται να λύσει το πρόβλημα στο πνεύμα, αλλά όχι και στο γράμμα της απόφασης του ΣτΕ...
αυξάνοντας τις αποδοχές των Στρατιωτικών, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομική εκτροπή και, κυρίως, αντιδράσεις άλλων κοινωνικών ομάδων. 
Το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και φαίνεται  να καταλήγει σε ένα, αυτό που αποκλειστικά παρουσιάζει σήμερα το ''ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ'' και είναι το εξής:
 Θα «περάσει» τροπολογία στη Βουλή (πιθανή και η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), που θα προβλέπει κλιμακωτή αύξηση από 6% μέχρι 10% των αποδοχών των Στρατιωτικών με μισθολογικά κριτήρια.

 Για παράδειγμα, και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, στους στρατιωτικούς που οι συνολικές αποδοχές τους υπερβαίνουν τα 1.800 ευρώ η αύξηση θα είναι 6%. Για αποδοχές από 1.100-1.799 ευρώ η αύξηση θα είναι 8% και για αποδοχές μικρότερες των 1.100 ευρώ θα προβλεφθεί αύξηση 10%. 

Εξετάζεται, αν οι αυξήσεις θα αφορούν μόνο τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με πρόβλεψη να επεκταθεί στους συνταξιούχους, σε βάθος χρόνου.
Σχετικά με την επιστροφή των αναδρομικών, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι το θέμα είναι ανεπίκαιρο και θα συζητηθεί, όταν θα βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας. 
Ένα άλλο σενάριο είναι η δημιουργία άμεσα νέου μισθολογίου για τους Στρατιωτικούς, ώστε να ικανοποιηθεί σχετικά και η απόφαση του ΣτΕ, με αυξήσεις και πάλι κλιμακωτά και μέχρι το πολύ 10% (οροφή), που μάλλον θα περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους αποστράτους. 
Συνεπώς, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει τους Στρατιωτικούς, θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να νομοθετήσει προς την ίδια κατεύθυνση και να αποκαταστήσει πλήρως τις μισθολογικές αδικίες, που έγιναν σε βάρος των Στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας (ΣτΕ) προβλέπει ρητά επαναφορά των αποδοχών και των συντάξεων των στρατιωτικών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και αναδρομική επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από μισθούς και συντάξεις στους δικαιούχους στρατιωτικούς. 
Ομως, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», είπε ο Γ.Χαρδούβελης, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». 
Ακόμη, διευκρίνισε ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και, επί της ουσίας, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή μάλιστα και της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων, που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να κάνει διασταλτικές και κάπως διαφορετικές «ερμηνείες» και να νομοθετήσει ανάλογα.
 Επίσης, την αντίθεσή τους στην υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων που δημιουργούν δημοσιονομικά ελλείμματα έχει εκφράσει και η τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αποδοχές των εν ενεργεία Στρατιωτικών από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί από 30% μέχρι και 50% ,ενώ οι μειώσεις στους συνταξιούχους Στρατιωτικούς κυμαίνονται από 25% μέχρι και 40%. 
Στην περίπτωση που εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ, οι Στρατιωτικοί και οι απόστρατοι θα έχουν σημαντικές αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών υπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ. 
Όταν οι Ενώσεις των Αποστράτων επισκέπτονται την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, τους διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, ενώ σε ανάλογες συναντήσεις τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι απαντήσεις δεν είναι και πολύ «ξεκάθαρες».
Χρήστος Καπούτσης
πηγή:paraskhnio.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ AYΞΗΣΕΩΝ 6%-10% ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ AYΞΗΣΕΩΝ 6%-10% ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbZAqq_iKl5VG-7zVsKfns32laCTzONzZXSWyLw1dFRnj8EGrUMbms43jaMA0CkFDFyU-DzVET9k8Tu0kPNCD62WxirEdJDvoEDeTsOZ5Jbta16Hu4i371yjTLz2JVCXgDcBX0xnd6FC8q/s1600/images.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbZAqq_iKl5VG-7zVsKfns32laCTzONzZXSWyLw1dFRnj8EGrUMbms43jaMA0CkFDFyU-DzVET9k8Tu0kPNCD62WxirEdJDvoEDeTsOZ5Jbta16Hu4i371yjTLz2JVCXgDcBX0xnd6FC8q/s72-c/images.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/07/ay-6-10.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/07/ay-6-10.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy