Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επί τάπητος τα σενάρια για ενστόλους

Πρόταση για «κούρεμα» τόσο των αναδρομικών που περιμένουν οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας, όσο και των αποδοχών που βάσει των δι...

Πρόταση για «κούρεμα» τόσο των αναδρομικών που περιμένουν οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας, όσο και των αποδοχών που βάσει των δικαστικών αποφάσεων θα έπρεπε να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε μία προσπάθεια να «συμμορφωθεί» με τις δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να μην εκτροχιαστεί η δημοσιονομική πολιτική, το οικονομικό επιτελείο έχει διαμορφώσει σειρά σεναρίων που οδηγούν στη μερική αποζημίωση των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο για τις λύσεις που υπάρχουν. Η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των ενστόλων την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί, ενώ στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της να αποκαταστήσει εν μέρει τις αποδοχές των ένστολων, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό. Οι λεπτομέρειες για τα ποσά και τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μάλιστα ότι δεν μπορεί η ικανοποίηση των ενστόλων να θέσει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό και ταυτόχρονα δεν γίνεται να επιβαρυνθεί υπέρμετρα το σύνολο της κοινωνίας για να καλυφθούν οι απαιτήσεις μίας επαγγελματικής ομάδας.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν την πρόσφατη επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη ότι κυβέρνηση καθορίζει τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις προβλέπουν την αποζημίωση των ενστόλων για τις απώλειες που είχαν από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα λόγω των περικοπών που υπέστησαν και παράλληλα αναφέρουν ότι οι αμοιβές μειώθηκαν περισσότερο από το αποδεκτό. Στο πλαίσιο αυτό, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι ανοικτές σε ερμηνείες και για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε αμέσως τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ προκύπτει η δυνατότητα οι αμοιβές των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, να μην επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις οι ένστολοι σε σχέση με το τι λάμβαναν τον Ιούλιο του 2012, αλλά μικρότερης κλίμακας από αυτές που επιβλήθηκαν τότε. Δηλαδή, θα υποστούν ένα «κούρεμα» σε σύγκριση με το τι περιμένουν να λάβουν τώρα. Αρμόδια στελέχη, δε, επισημαίνουν ότι, εκτός από τη μικρότερη μείωση που θα επιβληθεί στις αποδοχές των ένστολων, θα προχωρήσει και κάποιος συμψηφισμός με το «κοινωνικό μέρισμα» που εισέπραξαν φέτος τον Μάιο αλλά και με τις αυξήσεις που έλαβαν τόσα χρόνια εξαιτίας του ότι ήταν η μοναδική κατηγορία υπαλλήλων στο Δημόσιο που δεν είχαν «παγώσει» οι μισθολογικές τους προαγωγές.

Αναδρομικά ποσά

Επίσης, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν, και αυτά θα είναι «κουρεμένα» έναντι των προσδοκώμενων πασών από τους Στρατιωτικούς και τα Σωμάταων Ασφαλείας , δεδομένου ότι θα υπολογιστούν με βάση τον νέο μισθό τους, όπως αυτός θα διαμορφωθεί από εδώ και στο εξής. Μάλιστα, τα αναδρομικά αναμένεται να καταβληθούν σε δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την πλήρη εξόφλησή τους ακόμα και σε βάθος πενταετίας.
Έντυπη
πηγή:kathimerini.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επί τάπητος τα σενάρια για ενστόλους
Επί τάπητος τα σενάρια για ενστόλους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlKkd7TP1Z0sgbIlw9b3UdqTNyJGFw_pVnsczGCBRS9wwYz-PQ1APYq_seUR2HNBNqFwtXsZt83_7X5Znkw2qKL8N1F6IrxxSlHRLfTqoZ_QVdmVgeafu5U6x__xeK7Zb87xRrhCHgq_-Q/s1600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlKkd7TP1Z0sgbIlw9b3UdqTNyJGFw_pVnsczGCBRS9wwYz-PQ1APYq_seUR2HNBNqFwtXsZt83_7X5Znkw2qKL8N1F6IrxxSlHRLfTqoZ_QVdmVgeafu5U6x__xeK7Zb87xRrhCHgq_-Q/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/07/blog-post_33.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/07/blog-post_33.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy