Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εορτασμός Αγ. Στυλιανού στο Πομακοχώρι ΩΡΑΙΟ






Γράφει :    Ο Ταξχος ε.α. Αργύριος Ανδριώτης
Μέλος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Στυλιανού, τελέστηκε  στη μνήμη του, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό,  Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο.
              Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στυλιανού, κτίστηκε το 1970 από την οικογένεια του κ. Γεωργίου Μπαλαβανίδη, ενώ πρόσφατα (13 Ιουλ.2014), υιοθετήθηκε από το Σύλλογο Τριτέκνων  Ν. Ξάνθης « Ο Άγιος Στυλιανός».
              Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος τέλεσε την αρτοκλασία, όπως και το μνημόσυνο που έγινε στη μνήμη των κτητόρων του Ναού,  επικουρούμενος στην τελετή από τον  Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη και τον Ιεροδιάκονο Παΐσιο, τιμώντας έτσι τον Άγιο και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

              Η προσέλευση των Χριστιανών από την Ξάνθη και τις γειτονικές περιοχές ήταν πολύ μεγάλη. Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (ΤΕΤΑΡΤΗ) και το κρύο τσουχτερό , προσήλθαν πλέον των 200 ατόμων τα οποία μεταφέρθηκαν στο γραφικό χωριό με 3 Λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που διέθεσαν δωρεάν, δύο (2) οι απόγονοι των ‘’κτητόρων’’ και ένα (1) ο ‘’ανάδοχος’’ σύλλογος, καθώς και με πολλά ΙΧΕ οχήματα.

              Η ατμόσφαιρα ήταν  κατανυκτική, άναψαν  τα καντήλια της εκκλησίας ,ακούστηκαν  οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας στη μνήμη του Αγίου, ενώ ενδιάμεσα ηχούσε  και η καμπάνα του Ιερού Παρεκκλησίου.

               Στον εκκλησιασμό παραβρέθηκαν επίσης οι Διοικητές και αντιπροσωπείες από τις γειτονικές Στρ. Μονάδες και το Αστυνομικό Τμήμα ΕΧΙΝΟΥ. Την Ένωση αποστράτων αξιωματικών, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, Υποστράτηγος ε.α. Γεωργιάδης Γεώργιος με μέλη της Ενώσεως, ενώ την αντίστοιχη Ένωση των Αποστράτων Αστυνομικών, ο Ταμίας κ. Δημοσθένης Δημαράς με μέλη της.

               Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε σε όλους, από τις οικογένειες των κτητόρων και του Συλλόγου Τριτέκνων, όπως και όσων προσκόμισαν άρτους στην αρτοκλασία, καφές, αναψυκτικά, στο καφενείο του χωριού. Ο Σεβασμιότατος, που μας τίμησε με την παρουσία του, χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους  κατοίκους του Ωραίου, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον τους ενώνουν.

              Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν και ιδιαίτερα εκείνους που  συνέβαλαν, στις προετοιμασίες και τις ανώνυμες κυρίες, που παρασκεύασαν τα εδέσματα.

              Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης , δεδομένο που τόνωσε την πίστη και το ηθικό όλων , δίνοντάς μας   το κουράγιο για να συνεχίσουμε ενωμένοι  την προσπάθεια για την Ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων  του νομού.







                                                                                    
 



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εορτασμός Αγ. Στυλιανού στο Πομακοχώρι ΩΡΑΙΟ
ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εορτασμός Αγ. Στυλιανού στο Πομακοχώρι ΩΡΑΙΟ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglLKth4d9Evkd2JJnFmwrOjtCq_Y6nNTiM6keCTapwwlJzCrYTZdexT0QzqZyWrdxyF1L8aOURbeGBAvGf6UtrkgSFirEtU2-OflJbbSMbGkmhnau7YNQy-y4zXwLv1oYXEWwAUIQZGK4/s1600/9.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglLKth4d9Evkd2JJnFmwrOjtCq_Y6nNTiM6keCTapwwlJzCrYTZdexT0QzqZyWrdxyF1L8aOURbeGBAvGf6UtrkgSFirEtU2-OflJbbSMbGkmhnau7YNQy-y4zXwLv1oYXEWwAUIQZGK4/s72-c/9.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/blog-post_715.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/blog-post_715.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy