Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πήραν οι Κύπριοι το πλωτό γεωτρύπανο και οι Τούρκοι το ''Μπαρμπαρός''!

Με ένα ''τρικ'', που κάποιοι βλέπουν με επιφύλαξη, προχωρά διπλή αποχώρηση τόσο του γεωτρύπανου  ''SAIPEM 10000&...

Με ένα ''τρικ'', που κάποιοι βλέπουν με επιφύλαξη, προχωρά διπλή αποχώρηση τόσο του γεωτρύπανου  ''SAIPEM 10000'' όσο και του τουρκικού ερευνητικού πλοίου ''Μπαρμπαρός'' από τα ανοιχτά της Κύπρου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα   το πλωτό  γεωτρύπανο  ''SAIPEM 10000'' που πραγματοποίησε τις  γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENI/KOGAS αποχώρησε νωρίς χθες το βράδυ από το σημείο της γεώτρησης στο κοίτασμα «Αμαθούσα» στο «Τεμάχιο 9».Προορισμός του σύμφωνα με πληροφορίες είναι λιμάνι της Ιταλίας όπου θα κάνει συντήρηση.
 Παράλληλα πριν από λίγο το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cihan, με τον τίτλο: «Το πλοίο Μπαρμπαρός που αναζητούσε πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου, επιστρέφει στην Τουρκία», γράφει ότι το εν λόγω πλοίο πλοίο σεισμικών ερευνών που ήταν δεμένο στην Αμμόχωστο,  θα επιστρέψει πίσω στην Τουρκία. 
Όπως γράφει το τουρκικό πρακτορείο μετά την αποχώρηση  του πλοίου γεωτρήσεων SAIPEM 10000 που έκανε γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποχωρεί από την περιοχή και το πλοίο ''Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά''- μάλιστα οι τουρκοκύπριοι το εμφανίζουν ως ...κίνηση καλής θέλησης!
Τι μετέδωσε η τουρκική κρατική TV
Ειδικότερα σχετικά με το θέμα αυτό ο ψευτο- υπουργός Εξωτερικών της λεγόμενης  ΤΔΒΚ», κ. Οζντίλ Ναμί, ανακοίνωσε πως αποχώρησε από την περιοχή το πλοίο SAIPEM 1000 που πραγματοποιούσε γεωτρήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατια ( αυτός την αναφερει ως ''ρωμαικη διοικηση'')
«Διαπιστώθηκε ότι αποχώρησε από την περιοχή, το πλοίο που πραγματοποιούσε γεωτρήσεις για όνομα της ρωμαίικης διοίκησης. Μετά την εξέλιξη αυτή αποχωρεί από την περιοχή και το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin» σημειώνεται  σε γραπτή ανακοίνωση που έγινε από τον κ. Ναμί- και μετεδωσε η κρατικη τηλεόραση της Τουρκιας..
Ο Τουρκοκύπριος ψευδο-υπουργός  ανέφερε επίσης πως ελπίζει να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στο τραπέζι των συνομιλιών ο κ Αμσατασιάδης  και η διαδικασία να συνεχιστεί από το σημείο που είχε μείνει, με βάσει το Κοινό Ανακοινωθέντης 11ης Φεβρουαρίου 2014, Μίλησε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο BRT των κατεχομένων, και υποστήριξε  ότι ως ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν για την επιστροφή του πλοίου ''Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά'' στην Τουρκία. Ο κ. Οζντίλ Ναμί ισχυρίστηκε  ότι όσο μπορούσαν και με καλή πρόθεση κατέβαλλαν προσπάθεια να εξαλείψουν τις αιτιολογίες που είχε θέσει ο κ.  Νίκος Αναστασιάδης για την φυγή του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Βεβαίως όλα αυτά είναι συνειδητά ψεύδη αφού ξέρει πολύ καλά ότι αιτία της διακοπής των συνομιλιών ήταν η προκλητική συμπεριφορά της Αγκύρας που έστειλε φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ και η αποστολή του Μπαρμπαρός με παράνομες NAVTEX.
Υπάρχει άτυπη συμφωνία;
Αναλυτές εκτιμούν ότι πίσω από την εξέλιξη αυτή - αν ισχύει βέβαια η αποχώρηση του ΄΄Μπαρμαπαρός''- ενδεχομένως να βρίσκεται άτυπη συμφωνία  των δυο πλευρών  για να επιχειρηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών, μέσα από το ''τρικ'' των ταυτόχρονων αποχωρήσεων: Με την προβολή από κυπριακής πλευράς της ετήσιας συντήρησης και ως ...κίνηση καλός θέλησης ( ή κάτι παρόμοιοι) της Αγκυρας... Μάλιστα στην Κύπρο λέγεται από διάφορες πλευρές ότι όλα αυτά πρέπει να συζητήθηκαν και στις ΗΠΑ σε πρόσφατο ταξίδι στην Ουάσιγκτον του ΥΠΕΞ κ Κασουλίδη αλλά και με την Αθήνα- η τελευταία κινείται πάντα στην γραμμή της υποστήριξης. Ορισμένοι φοβούνται ότι όλα είναι μια παγίδα της  Άγκυρας να παρασύρει την Λευκωσία σε επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς η ίδια  να έχει κάνει επί της ουσίας βήμα πίσω από την πολιτική των κανονιοφόρων.Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα σημεία που είναι άγνωστα αυτή την στιγμή, προσθέτουν.
Προαναγγελία από ψευδο-υπουργό της ''ΤΔΒΚ''
Στα περί ύπαρξης πιθανής άτυπης συμφωνίας συνηγορούν και κάποιες δηλώσεις  του ψευτο-υπουργού Εξωτερικών της ''ΤΔΒΚ''   κ. Οζντίλ Ναμί από τις 15 Μαρτίου όπου είχε δηλώσει σε συνέντευξη στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kıbrıs». Είχε πει λοιπόν τότε ότι   η NAVTEX της τουρκικής πλευράς λήγει στις 6 Απριλίου και ότι κατά την τρίμηνη περίοδο που το SAIPEM 1000 θα είναι σε συντήρηση, δεν θα εκδοθεί νέα NAVTEX και ότι το πλοίο «Barbaros» δεν θα πάει στην  περιοχή.
Τα ερωτήματα του Ιγνατίου
Εχει την σημασία του ότι πριν μερικές ήμερες ο γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος- ανατποκριτής στις ΗΠΑ  κ. Μιχ. Ιγνατίου είχε γράψει στο σαιτ του:
''Βέβαια, προκαλεί ανησυχία το εξής γεγονός: Ότι μετά τις επισκέψεις ξεκίνησε μία παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία οι συνομιλίες για το κλείσιμο του Κυπριακού θα επαναληφθούν στις 16 Απριλίου. Γιατί στις 16 και όχι ας πούμε στις 19 δεν το έχω καταλάβει, αλλά αναρωτήθηκα: Πώς είναι δυνατόν, ενώ οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε ο κ. Αναστασιάδης από τις συνομιλίες δεν εξέλιπαν, στην Ουάσιγκτον οι πάντες να ομιλούν για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων; Πώς θα συμβεί αυτό αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας; Θα δεχθείτε να αλωνίζει στις κυπριακές θάλασσες ο «Βάρβαρος» και εσείς να συνομιλείτε με τους αντιπροσώπους του Αττίλα; Και εάν δεν ακυρωθεί η NAVTEX, όπως σας υποσχέθηκαν οι «μεσάζοντες»; Και γιατί να έχετε εμπιστοσύνη σ' αυτούς τους μοιραίους τύπους, που σας εξαπάτησαν τρεις φορές τους τελευταίους έξι μήνες;''.
Βεβαίως όλα αυτά είναι πολύ πρόωρο να αποτιμηθούν με πληρότητα καθώς λείπουν ακόμα και οι επιβεβαιώσεις των ειδήσεων αλλά και άλλα κρίσιμα δεδομένα.
Είναι μια εξέλιξη που πιθανότατα βραχυπρόθεσμα να αποτρέπει πιθανή ένταση, αλλά θελει και άλλα δεδομένα για να σταθμιστεί.
Και πρώτα απ΄όλα θέλει επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις.Και προ'υ'ποθέτει ύπαρξη στρατηγικής.-
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πήραν οι Κύπριοι το πλωτό γεωτρύπανο και οι Τούρκοι το ''Μπαρμπαρός''!
Πήραν οι Κύπριοι το πλωτό γεωτρύπανο και οι Τούρκοι το ''Μπαρμπαρός''!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR2hEfEWxWSEWJJ3szYmE-os2NvbBlhiCXqHJV88zwY63YwmgKWMOjGn42RO5wa-g_sR1NmONEP71YZun9b65IiGcCC1yNnJ5KCoAQBUJ67L4oYh_F9AtMH1tKTcUa5SeJa86vEhoeG4g/s1600/6bfebd1c3ab25d1cf8939c071f7a71e9_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR2hEfEWxWSEWJJ3szYmE-os2NvbBlhiCXqHJV88zwY63YwmgKWMOjGn42RO5wa-g_sR1NmONEP71YZun9b65IiGcCC1yNnJ5KCoAQBUJ67L4oYh_F9AtMH1tKTcUa5SeJa86vEhoeG4g/s72-c/6bfebd1c3ab25d1cf8939c071f7a71e9_XL.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/03/blog-post_642.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/03/blog-post_642.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy