Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η FINABEL στην EUFOR RCA





Αντιπροσωπεία της FINABEL, η οποία αποτελεί Σχηματισμό Χερσαίων Δυνάμεων από 17 Κράτη Μέλη της ΕΕ, επισκέφτηκε χθες το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας και ενημερώθηκε διεξοδικά για την επιχείρηση EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.


            Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το Στρατηγείο της Λάρισας σε σχέση με το Δόγμα Χερσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επωφελήθηκαν από τις επιχειρησιακές εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσθηκαν από την Στρατιωτική Επιχείρηση EUFOR RCA.


            Στην αντιπροσωπεία της FINABEL έγινε γνωστό ότι από την περασμένη Κυριακή, η αποστολή των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων στο Bangui έχει ολοκληρωθεί. Με μια σεμνή αποχαιρετιστήρια τελετή στη βάση “UCATEX”, περατώθηκε για τους Ισπανούς στρατιώτες, η επιχείρηση EUFOR RCA. Το τελευταίο διάστημα τα Πολωνικά, Φιλανδικά και Ιταλικά τμήματα της Ευρωπαϊκής Δύναμης, εκπλήρωσαν την υπηρεσία τους στο Bangui και επέστρεψαν σταδιακά στις πατρίδες τους.


            Οι Φιλανδοί στρατιώτες υπηρέτησαν στο Bangui, ως Ομάδα Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας (Civil Military Cooperation – CIMIC), σε αγαστή συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της δύναμης του ΟΗΕ MINUSCA και ένα μεγάλο αριθμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Επίσης, η Φιλανδική Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD) εργάστηκε εντατικά, καθώς κλήθηκε να εξουδετερώσει πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, σχεδόν σε καθημερινή βάση.


            Το Πολωνικό Τμήμα Στρατοχωροφυλακής, επιχείρησε στα πλαίσια της Ενοποιημένης Μονάδας Αστυνομίας (Integrated Police Unit) της EUFOR RCA, όπου μαζί με  Γάλλους, Ισπανούς και Λιθουανούς συναδέλφους, εκτέλεσαν με επιτυχία την αποστολή τους, διασφαλίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση του πληθυσμού και ενισχύοντας την ασφάλεια στο Bangui.


            Το Ιταλικό Τμήμα Μηχανικού της EUFOR RCA, υλοποίησε έργα ταχείας απόδοσης, για την ανακούφιση του πληθυσμού, ενώ τοποθέτησε την “Γέφυρα Ενότητας της ΕΕ”. Με την χρήση βαρέων μηχανημάτων, το Μηχανικό της Ευρωπαϊκής Δύναμης εργάστηκε συστηματικά για την ανακατασκευή και τη βελτίωση βασικών υποδομών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα επέβλεψε μακροπρόθεσμα Ευρωπαϊκά έργα υποδομών.


            Οι Ισπανικές Ειδικές Δυνάμεις με την επωνυμία “Dragons”, πέτυχαν σημαντικά επιχειρησιακά αποτελέσματα, ειδικά στην 3η συνοικία του Bangui, όπου η εγκαθίδρυση συνεχούς παρουσίας, θεμελίωσε το κλίμα ασφάλειας και συνεργασίας με τον τοπικό πληθυσμό.  Η εφευρετικότητα, σταθερότητα και επικοινωνία που επέδειξαν οι Ισπανικές Δυνάμεις Καταδρομών, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, αποτέλεσε σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Δύναμης.


            Το σύνολο των τμημάτων της EUFOR RCA, υπό τη συνεχή καθοδήγηση του Στρατηγείου της Λάρισας, εργάστηκαν αδιάλειπτα με υπομονή και επιμονή και επέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό, συνεργασία, συντονισμό και εξαιρετική αντοχή, ειδικά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, ο Διοικητής των δυνάμεων στο Bangui, Γάλλος Ταξίαρχος Jean-Marc Bacquet, κατά την αναχώρηση των τμημάτων συνεχάρη το σύνολο των στρατιωτών της Ευρωπαϊκής Δύναμης, για τις εξέχουσες  υπηρεσίες που προσέφεραν στην πολύπαθη Αφρικανική χώρα.




Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η FINABEL στην EUFOR RCA
Η FINABEL στην EUFOR RCA
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgff5be_jH3FPMnUxbhwgqOgoCg2KqdCS3LIoG71tiqdgujI3TvIWxoPEjNQKGohs6OUSPmeWFZdb9goaRoSjW1gJkMiX7jcgOqyjNz0amXLwhRSM8_CfrzFR24l5pLxexYOyLtciLizPo/s1600/7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgff5be_jH3FPMnUxbhwgqOgoCg2KqdCS3LIoG71tiqdgujI3TvIWxoPEjNQKGohs6OUSPmeWFZdb9goaRoSjW1gJkMiX7jcgOqyjNz0amXLwhRSM8_CfrzFR24l5pLxexYOyLtciLizPo/s72-c/7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/03/finabel-eufor-rca.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/03/finabel-eufor-rca.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy