Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κήρυξη εργασιών Ημερίδας στο ΝΝΑ από τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην Ημερίδα «ΔΩΡΕΑ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΑΡΡΩΝ», που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού με τη Μ.Μ.Μ.Ο.-Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».


Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο καθώς και προσωπικό του ΠΝ.

Τις εργασίες της ημερίδας κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:


«Κύριε Αρχηγέ,
Κύριοι Ναύαρχοι,
Κύριε Διευθυντά του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών,
Κυρίες και Κύριοι από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και τον Ευαγγελισμό,
Κυρίες και Κύριοι,

Με μεγάλη μου χαρά παρευρίσκομαι ανάμεσα σας, στην τελετή έναρξης της Ημερίδας με θέμα ‘’Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων’’.


Όπως γνωρίζουμε όλοι, η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη. Υποψήφιος δότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι. Ο εθελοντής δότης προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη κι αυτό είναι η κυριότερη ανταμοιβή του.

Το 70 % των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση δεν διαθέτουν ιστοσυμβατό αδελφό και αναζητούν κατάλληλο μόσχευμα από μη συγγενή δότη από τις τράπεζες εθελοντών δοτών.  Άρα είναι υπόθεση όλων μας, να απελευθερώσουμε το πλεόνασμα ανθρωπιάς της κοινωνίας μας,  ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω  το κίνημα εθελοντισμού δοτών. Σώζονται ζωές και μάλιστα ζωές μικρών παιδιών, αφού όπως έχω διαβάσει οι μισές ανάγκες για μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αφορούν μικρά παιδιά.


Από αυτό το βήμα σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής όχι μόνο στους συνανθρώπους μας με οξέα και σοβαρά αιματολογικά προβλήματα, αλλά σε όλη την κοινωνία. Και πρέπει αυτό το μήνυμα να διατρανώσει την εργώδη και θυσιαστική προσπάθεια πολλών ανθρώπων στο να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ανθρωπιστικό μέτωπο ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ένα μέτωπο στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στον συνάνθρωπό τους, μέσα από την πρωτοπόρα κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό, την επιστημοσύνη και το λειτούργημα που επιτελούν. Άνθρωποι που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν περαιτέρω στο να σηκώσουμε τον πήχη της προσφοράς πιο ψηλά. Άνθρωποι από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ΕΣΥ, από την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας ‘’Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ’’ του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’ , από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών επιτελούν ένα ουσιαστικό και πολύτιμο έργο. Ένα έργο ζωής και ελπίδας .


Η συνεχιζόμενη γνώση και η δυνατότητα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών είναι  απαραίτητη για τους ειδικούς που πιστεύουν στην εξέλιξη και στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν. Γι’ αυτό χαιρετίζω την έναρξη της Ημερίδας σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίζει στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο σας.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας σας».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κήρυξη εργασιών Ημερίδας στο ΝΝΑ από τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο
Κήρυξη εργασιών Ημερίδας στο ΝΝΑ από τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji4fYTU9eiwEcE3FkggnAB1Mmyb6lbXjTZBKjx_KfcTmwG4qDEktV9gIGDry1AZq0_LdyLEk9x8se5VJxSI98Vy1-7_gYp-v3K8CCqXOhokQs9WJvsb6YI_YVXk4FtIczY9ZoelJ5im6k/s640/7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji4fYTU9eiwEcE3FkggnAB1Mmyb6lbXjTZBKjx_KfcTmwG4qDEktV9gIGDry1AZq0_LdyLEk9x8se5VJxSI98Vy1-7_gYp-v3K8CCqXOhokQs9WJvsb6YI_YVXk4FtIczY9ZoelJ5im6k/s72-c/7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/05/blog-post_834.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/05/blog-post_834.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy