Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην ΕΡΤ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, ανάμεσα στα άλλα τόνισε...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ:

H συζήτηση που θα γίνει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δηλαδή, θα συζητήσει όλες τις εξελίξεις...
από την ημέρα που πήραμε τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τα τώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην το συζητήσει απλά η Κεντρική Επιτροπή αλλά να γίνει μια συζήτηση σε όλο το κόμμα. Μια ώριμη συζήτηση μπορεί να γίνει, αφού πρώτα κλείσει η συμφωνία.

Αμέσως μετά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ ένα έκτακτο συνέδριο, όπως αυτό προβλέπεται από το καταστατικό μας, για να αποτιμήσουμε όλη αυτή την ιστορική περίοδο και να σταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά, ώστε να καταλήξουμε ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα αυτή την περίοδο. Άρα το σωστό, το ορθό, είναι να επικεντρωθούμε όλοι, ώστε να κλείσει αυτή η συμφωνία και αμέσως μετά να πάμε σε ένα έκτακτο συνέδριο».

Στη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε ακόμα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια προχώρησε μέσα από μια λογική σύνθεσης και ενότητας. Από την άλλη - να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα - και η κυβέρνηση έχει ένα διακριτό ρόλο, έχει μια αναφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και εκλέγεται και με βάση την λαϊκή βούληση. Αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Η κυβέρνηση πρέπει να δρα μ’ ένα ενιαίο τρόπο.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, δεν αφορούν μόνο τη συμφωνία αλλά και τη διαπραγμάτευση για το χρέος, αλλά και μια διαδικασία συνολικής ανασυγκρότησης της χώρας που ξεκινάει από την προστασία, την ανακούφιση, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Όλα αυτά απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση με μια ενιαία κατεύθυνση.

Αυτό για μένα λέει, πως πέραν όλων των διαδικασιών, υπάρχει και η διαδικασία των οριστικών ή περιοδικών λύσεων από την ίδια την κοινωνία. Η δική μου η γνώμη είναι ότι χρειάζεται μια αναβάπτιση από τη λαϊκή εντολή του ίδιου του κυβερνητικού σχήματος σε σχέση και με ό,τι έχει συμβεί και στην ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να πάει να διαπραγματευτεί το χρέος με δύο λογικές.

Έχουμε να συζητήσουμε και να πράξουμε - αυτό είναι το βασικό σαν κυβέρνηση και σαν Κοινοβούλιο - αντίρροπα μέτρα, σε σχέση με μέτρα που το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην έκθεσή του σημειώνει ως πιθανά ή σίγουρα υφεσιακά, ώστε να αναστρέψουμε και την πορεία της οικονομίας και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία».

Στο κλείσιμο της συζήτησης τόνισε:

«Εγώ θεωρώ ότι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα μέσα από μια ολόκληρη ιστορική πορεία θα είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά έχει και τη δυνατότητα και να κυβερνήσει και ν’ ακολουθήσει προγράμματα αναπτυξιακά και κοινωνικής προσφοράς συγχρόνως. Άρα σε αυτή τη λογική πηγαίνουμε και μην ξεχνάτε ποτέ ότι η ενότητα έχει πολλούς χαρακτήρες και πολλούς χαρακτηρισμούς και τελικά επιβάλλεται από τον κόσμο της Αριστεράς. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει εσωτερικά δύο γραμμές πάνω στα πρακτικά ζητήματα».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην ΕΡΤ
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην ΕΡΤ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWx3bMn8caSPaH0qUVViw2q_dQcvOLfECKJnOrAm9WpRpeO6SVtLqa6RBrW6WlaSDLZeARJgB6nUPRjFVRgy2-gkmjLCYNGCKtbuO0ySdWB2p_9YOwGHVD7WOwrUKReHoBdA7Iov83MrvI/s400/vitsas_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWx3bMn8caSPaH0qUVViw2q_dQcvOLfECKJnOrAm9WpRpeO6SVtLqa6RBrW6WlaSDLZeARJgB6nUPRjFVRgy2-gkmjLCYNGCKtbuO0ySdWB2p_9YOwGHVD7WOwrUKReHoBdA7Iov83MrvI/s72-c/vitsas_1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post_685.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post_685.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy